Investigații ginecologie București
Asigură-te că ești bine
Alege un pachet avantajos de investigații esențiale pentru femei oferit de medicii specialiști FeminasMed.
Pachet Feminas
- Consultație ginecologică
- Ecografie transvaginală
- Colposcopie
500 lei
Orice femeie trebuie să meargă periodic la medicul ginecolog pentru investigații ginecologice, importante în depistarea diferitelor afecțiuni benigne (endometrioză, chisturi ovariene, fibrom uterin, sindromul ovarelor polichistice) sau maligne, precum cancerul de col uterin, cervical, ovarian și endometrial.
Prevenția este foarte importantă, de aceea recomandat este ca orice femeie să realizeze investigațiile ginecologice importante pentru a depista din timp posibilele afecțiuni care se pot vindeca atunci când se depistează de timpuriu. Așadar, este necesare un control de rutină anual pentru femeile care și-au început viața sexuală.
Efectuează periodic investigații ginecologice, importante pentru sănătatea ta! Alege pachetul ginecologic care cuprinde cele mai importante investigații, la prețul de 500 ron. Vrei să achiziționezi pachetul FEMINAS 2 sau ai nevoie de mai multe detalii despre serviciile oferite? Contactează-ne la numerele de telefon 021 5552400 / 0745 055 000
De ce să alegi FeminasMed
Oferim o gama largă de servicii medicale, precum medicina morfo-fetală, servicii ginecologice, de estetica, consultații și planuri personalizate nutriție, consiliere psihologică individuală, de cuplu sau de familie
Putem acoperi o sfera vasta de servicii terapeutice, pentru toate grupele de varsta, personalizand interventia si asigurand confidentialitatea.
Sesiuni de grup sau individuale pentru parinti, copii sau angajati, sustinute de specialisti psihologi, psihoterapeuti, medici sau profesori.
Ne asumam inclusiv rolul de a coordona si implementa actiuni publice de psihoeducatie si anti-stigmatizare.
Consultații ginecologice – cum te pregătești și în ce constă
Înainte de a te prezenta la medicul ginecolog pentru o consultație ginecologică este important ca timp de 48 de ore înainte, să nu apelezi la spălături vaginale, să eviți contactul sexual și să nu introduci nimic în vagin, precum ovule sau tampoane. Astfel medicul poate să detecteze tipul și aspectul secrețiilor vaginale.
Medicul ginecolog îți va pune câteva întrebări referitoare la ciclul menstrual și istoricul sexual. Ulterior, te vei așeza pe masa ginecologică pentru consultul propriu-zis al aparatului genital. În timpul acestei investigații se pot recolta examene citologice precum frotiu vaginal sau testul Papanicolau. Nu uita să pui orice întrebare medicului pentru a ști ce ai de facut și ce anume reprezintă fiecare investigație ginecologică realizată.
Importanța ecografiei transvaginale și cum se realizează
Ecografia transvagială este o investigație realizată de regulă în cadrul unui consult ginecologic. Este utilă pentru a diagnostica afecțiunile genitale și de a urmări evoluția acestora.
Cu ajutorul unei sonde ce emite ultrasunete, medicul ginecolog va vizualiza ovarele, trompele uterine și uterul.
Cu ajutorul ecografiei transvaginale se pot stabili cauzele unei sângerări vaginale neobișnuite, se identifică sarcinile extrauterine, se diagnostichează tumorile genitale maligne și benigne, se poate monitoriza ovulația, diagnosticul afecțiunilor trompelor uterine sau depistarea chisturilor ovariene.
Colposcopie – când trebuie efectuată o colposcopie?
Colposcopia este o investigație recomandată în cazul în care medicul ginecolog a depistat rezultate anormale în cadrul consultațiilor sau a testului Babes Papanicolau. Dar și în cadrul altor situații precum sângerare la contactul sexual, vaginite și cervicite care persistă sau au recidivat. Se apelează la colposcopie și în caz de urmărire a unor cazuri cu tratament pentru leziunile cervicale precanceroase, polipi sau endometrioză.
Pentru că este o metodă endoscopică de examinare, se realizează cu ajutorul unui colposcop care permite obținerea de imagini stereoscopice mărite asupra colului uterin, vaginului sau vulvei. Colposcopia este o investigație deosebit de importantă pentru a diagnostica leziunile precanceroase ale colului uterin. Aceasta nu se efectuează în timpul menstruației și necesită un repaus sexual de 2-3 zile.
Pentru mai multe informații despre pregătirea dinainte de această procedură, nu ezita să întrebi medicul ginecolog. Colposcopia este o investigație sigură, care prezintă riscuri foarte mici.