Ecografie mamară București
Îngrijirea începe cu tine

Solicită o investigație esențială pentru sănătatea ta la FeminasMed și îți oferim un pachet complet de prevenție împotriva cancerului de sân.

Pachet Ecografie Mamară

  • Ecografie mamară BILATERAL
  • Recoltare sânge markeri tumorali CA 15-3
  • Sonoelastografie

Ecografia mamară este una dintre cele mai importante examinări din viața unei femei. Aceasta este aplicabilă tuturor femeilor începând cu vârsta de 18 ani, a femeilor gravide sau celor care alăptează.

Examenul ecografic al sânilor este cea mai sigură și practică investigație de depistare timpurie a cancerului mamar, a posibilelor cazuri de mastită și de abscese.

Prin intermediul recoltării de sânge pentru analiza markerilor tumorali, putem depista cel mai ușor cazurile incipiente de cancer de sân, putem stabili un tratament timpuriu și observa prevenirea acestuia!

Această investigație este nedureroasă, neiradiantă, neinvazivă și poate să fie efectuată în orice moment al lunii (ideală este, însă, perioada de după menstruație, pentru ca sânii să nu fie sensibili din cauza acestei perioade).

De ce să alegi FeminasMed

Oferim o gama largă de servicii medicale, precum medicina morfo-fetală, servicii ginecologice, de estetica, consultații și planuri personalizate nutriție, consiliere psihologică individuală, de cuplu sau de familie

Putem acoperi o sfera vasta de servicii terapeutice, pentru toate grupele de varsta, personalizand interventia si asigurand confidentialitatea.

Sesiuni de grup sau individuale pentru parinti, copii sau angajati, sustinute de specialisti psihologi, psihoterapeuti, medici sau profesori.

Ne asumam inclusiv rolul de a coordona si implementa actiuni publice de psihoeducatie si anti-stigmatizare.

Ecografie Mamară – cum te pregătești și în ce constă

Ecografia mamară se realizează prin intermediul ultrasunetelor tocmai pentru a detecta afecțiunile sânilor.

Acestă investigație se poate efectua atât bilateral, cât și unilateral, iar pentru un diagnostic exact și o caracterizare mai eficientă poate fi făcută ca o completare a mamografiei efectuate anterior. Rezultatul ecografiei mamare este eliberată pe loc!

Înainte de a te prezenta la medic este indicat să:

  • Nu utilizezi vreo formă de deodorant în zona axilei în ziua ecografiei;
  • Poarți o ținută cât mai lejeră, de preferat compusă din 2 bucăți (tricou/bluză și pantaloni/fustă);
  • Să te programezi între zilele 3-10 ale ciclului, dar nu este obligatoriu;
  • Să vii cu rezultatele și cu ecografiile anterioare pentru o comparație mai bună.

Care sunt situațiile în care trebuie să efectuăm un examen ecografic al sânului și o recoltare de sânge pentru markerul tumoral CA 15-3?

Se recomandă periodic recoltarea de sânge pentru analiza îndeaproape a markerului tumoral de sân CA 15-3 tocmai pentru o ecografie mamară cu rezultate cât mai exacte și pentru un diagnostic clar, pozitiv sau negativ, în ceea ce privește cancerul de sân.

În același timp, această analiză ajută la determinarea recurenței bolii după tratamentul aplicat și la gestionarea metastazelor cancerului de sân în timpul terapiei active.

Pentru a interpreta mai ușor rezultatele obținute de pe urma recoltării markerului în timpul unui astfel de tratament, dacă nivelul acestuia scade înseamnă că tumora răspunde la procedură și este în curs de vindecare. În schimb, dacă nivelul crește, înseamnă că tumora este recurentă. De reținut este faptul că în primele 4-6 săptămâni de tratament nivelul poate să crească de la sine, lucru perfect normal și neconcludent pentru progresia bolii – abia după ce această perioadă de timp rezultatele recoltării sunt concludente.

Când este recomandată ecografia mamară ?

Aceasta este o metodă de screening eficientă pentru detectarea afecțiunilor sânului. Poate să fie făcută oricând, mai ales după anumite modificări sau schimbări detectate de la verificarea ulterioară sau în timpul autoexaminărilor periodice. Este recomandat pentru femeile de peste 40 de ani să aibă deja o mamografie efectuată pentru ca ecografia mamară să vină în completarea acesteia. Cum am zis mai sus, se pot descoperi timpuriu inflamații sau infecții acute (precum mastite sau abscese), sau chiar și formațiuni mamare benigne (necanceroase) și maligne (canceroase). Astfel, se poate face din timp util diferențierea dintre ele și se pot lua măsuri pentru vindecare totală.

La ce interval se face o ecografie mamară?

  • Dacă ai între 20 și 30 de ani, vino o dată la 3 ani pentru o ecografie mamară. În rest, este recomandată o autoecografie lunară.
  • Dacă ai între 30 și 40 de ani, este necesară o ecografie anuală. Autoecografia lunară este recomandată.
  • Dacă ai peste 40 de ani, ecografia mamară bilaterală trebuie să fie făcută anual, chiar și ca o extensie a mamografiei (unde este necesar). Autoecografia lunară este recomandată.

Ecografia mamară cu sonoelastografie

Aceasta este o tehnică specială utilizată în complementaritate cu ecografia. Prin intermediul ei, se măsoară nivelul de elasticitate al unei leziuni comparativ cu un țesut adiacent sănătos. Ideea de bază este că majoritatea tumorilor maligne (canceroase) sunt mai dure/mai puțin elastice față de tumorile benigne sau față de țesutul mamar normal din jur. Modul de efectuare al sonoelastografiei este același cu cel al ecografiei mamare.

Sonoelastografia mamară se bazează pe răspunsul diferit al nodulilor mamari la aplicarea unei compresii: formațiunile tumorale maligne (cancerele mamare) sunt în general dure, rigide și deplasarea lor va fi minimă, pe când nodulii mamari benigni sunt de obicei elastici, mai moi și se deplasează mai mult.

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

    Ai intrebari?

    Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

    Newsletter