Dublu Test București
Include morfologia fetală trimestrul 1

Pentru confortul și siguranța sarcinii tale, obține prima evaluare importantă a fătului de la specialiștii în obstetrică ginecologie Feminas Med.

Pachet Dublu Test (pe metoda acreditată Fetal Medicine Foundation FMF)

 • Morfologia fetală trimestrul 1 – ecografie: 500 lei
 • Markeri biochimici fetali (PAPP-A și beta-HCG): 220 lei
 • Interpretare FMF: 70 lei

Pe parcursul sarcinii sunt necesare o serie de teste pentru a te asigura ca bebelușul tău este sănătos. Medicul ginecolog îți va recomanda în primul trimestru de sarcină să realizezi dublu test, un test prenatal, în urma căruia se pot depista din timp riscurile crescute pentru anumite anomalii cromozomiale.

Feminasmed realizeaza ecografii morfologice de trimestru 1 la un pret avantajos!

De ce să alegi FeminasMed

Oferim o gama largă de servicii medicale, precum medicina morfo-fetală, servicii ginecologice, de estetica, consultații și planuri personalizate nutriție, consiliere psihologică individuală, de cuplu sau de familie

Putem acoperi o sfera vasta de servicii terapeutice, pentru toate grupele de varsta, personalizand interventia si asigurand confidentialitatea.

Sesiuni de grup sau individuale pentru parinti, copii sau angajati, sustinute de specialisti psihologi, psihoterapeuti, medici sau profesori.

Ne asumam inclusiv rolul de a coordona si implementa actiuni publice de psihoeducatie si anti-stigmatizare.

Cât costă screening-ul de trimestru 1 la Feminasmed

Te afli în trimestrul 1 de sarcină și vrei să afli prețul pentru dublu test?

În cadrul clinicii Feminasmed poți să beneficiezi de reducere pentru ecografia morfologică de trimestru 1, alaturi de dublu-test! Prețul este 690 RON redus de la 790 RON.
Programează-te completând formularul de mai jos pentru a beneficia de prețul special.

Ce este dublul test (bitest)?

Dublul test presupune parcurgerea a două etape:

 • Morfologia fetală de trimestru 1 – ecografie
 • Markeri biochimici fetali (PAPP-A și beta-HCG) – examen de sange

Acești doi markeri pot să detecteze riscul de sindrom Down in 63% din cazuri. Important este să se coreleze cu mărimea translucenței nucale măsurate la ecografie. Astfel, șansele de a detecta acest risc cresc până la 86%.

Dublu test se referă la un screening prenatal care are un rol important în detectarea riscului pe care îl poate avea fătul pentru anomaliile genetice. Anomaliile care pot fi detectate prin bitest sunt următoarele: sindrom Down (trisomie 21), sindrom Edwards (trisomie 18) și sindrom Patau (trisomie 13).

Trebuie să mai știi că acest dublu test oferă doar o estimare a riscului de a dezvolta aceste anomalii și nu pune diagnosticul. În urma rezultatului la dublu test, se pot recomanda investigații suplimentare precum amniocenteza sau metode neinvazive precum testul Panorama sau Harmony.

Când se face dublu test

Te intrebi când se face dublu test?

Trebuie să știi că acesta se efectează obligatoriu în primul trimestru de sarcină, între săptămânile 11-14. În momentul de față se practică două tipuri de morfologii de trimestru 1, respectiv bitest:

 • Recoltarea probelor de sânge se face în același timp cu măsurarea translucenței nucale (ecografia de trimestru 1) între săptămânile 11-14 de sarcină, ideal în săptămâna 12
 • Recoltarea probelor se poate efectua și mai devreme, în săptămânile 9-10 de sarcină, ecografia realizandu-se în săptămâna 12

Fă-ți acum o programare la pachetul nostru care include dublu test + morfologia de trimestrul 1, la prețul de 690 lei, redus de la 790 lei.

De ce se realizează bitestul în primul trimestru de sarcină?

Este foarte important să știi că bebelușul tău se dezvoltă sănătos încă din primul trimestru de sarcină.

Astfel bitestul are rolul de a depista cât mai devreme principalele riscuri la care să te aștepți, permițându-ți astfel să ai timp suficient ca să iei cea mai bună decizie referitoare la testele suplimentare sau la cursul sarcinii.

Interpretare dublu test sarcină

Rezultatele la interpretarea pentru dublu test în sarcină sunt formulate ca rezultate negative sau pozitive, dar și ca probabilitate.

Dacă în urma dublului test vei obține un risc de 1:5000, înseamnă că sunt șanse foarte mici ca bebelușul să sufere de vreo anomalie. Un test este considerat pozitiv în general dacă riscul este mai mare sau este egal cu 1:300.

Trebuie să mai știi faptul că acest dublu test poate să depisteze în mod corect aproximativ 85% din cazurile în care un copil poate avea sindromul Down. Cu toate acestea, se poate întampla ca în 5% din cazuri rezultatul să fie fals-pozitiv, adică testul iese pozitiv, însă bebelușul nu va avea acest sindrom.

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

  Ai intrebari?

  Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

  Newsletter