fbpx

Ecografie morfologică trimestru 1 la doar 380 RON în loc de 500 RON

Pe parcursul sarcinii sunt necesare o serie de teste pentru a te asigura ca bebelușul tău este sănătos. Medicul ginecolog îți va recomanda în primul trimestru de sarcină să realizezi dublu test, un test de screening prenatal, în urma căruia se pot depista din timp riscurile crescute pentru anumite anomalii cromozomiale (Sd. Down, Edwards, Patau).

Feminasmed realizează ecografii morfologice de trimestru 1 la un preț avantajos!

Fă-ți acum o programare pentru dublu test!

Profită acum de oferta noastră de testare morfologică semestrul I la doar 380 de lei! 

Ce este dublul test (bitest)?

Dublul test presupune parcurgerea a două etape:

  • Morfologia fetală de trimestru 1 – ecografie
  • Markeri biochimici fetali (PAPP-A și beta-HCG) – examen de sange (efectuat pe aparate acreditate FMF – Bhrams Kryptor)

Acești doi marker, în combinație cu ecografia morfologică, au o acuratețe de 90-93% în detectarea sarcinilor cu un risc crescut pentru sindromul Down. Important este că analizele de sânge să se coreleze cu mărimea translucenței nucale, prezenta osului nazal, ductul venos și fluxul la nivelul valveri tricuspide, toate acestea fiind măsurate la ecografie, pe lângă evaluarea anatomiei fetale.

Dublu test se referă la un screening prenatal care are un rol important în detectarea riscului pe care îl poate avea fătul pentru anomaliile genetice. Anomaliile care pot fi detectate prin bitest sunt următoarele: sindrom Down (trisomie 21), sindrom Edwards (trisomie 18) și sindrom Patau (trisomie 13). În plus se evalueaza tot in acest moment si riscul de preeclampsie și naștere prematură.

Trebuie să mai știi că acest dublu test oferă doar o estimare a riscului de a dezvolta aceste anomalii și nu pune diagnosticul. În urma rezultatului la dublu test, se pot recomanda investigații suplimentare precum amniocenteza sau metode noninvazive precum testul Panorama sau Harmony.

Aceste morfologii vor fi efectuate pe ecograf Voluson E8 de către medicii: dr. Laura Tigoianu, medic obstetrică ginecologie acreditat Fetal Medicine Foundation și de către dr. Moisei Cristina, medic obstetrică ginecologie acreditat Fetal Medicine Foundation

Când se face dublu test

Te întrebi când se face dublu test? Trebuie să știi că acesta se efectează obligatoriu în primul trimestru de sarcină, între săptămânile 12-14.

Recoltarea probelor de sânge se poate face fie în aceeasi zi cu ecografia de morfologie (intre săptămânile 12-14 de sarcină), fie inainte, ideal în săptămâna 10, dar niciodată mai târziu.

Fă-ți acum o programare pentru dublu test!

Profită acum de oferta noastră de testare morfologică semestrul I la doar 380 de lei! 

De ce se realizează bitestul în primul trimestru de sarcină?

Este foarte important să știi că bebelușul tău se dezvoltă sănătos încă din primul trimestru de sarcină. Astfel, bitestul are rolul de a depista cât mai devreme principalele riscuri la care să te aștepți, permițându-ți astfel să ai timp suficient ca să iei cea mai bună decizie referitoare la testele suplimentare sau la cursul sarcinii.

Interpretare dublu test sarcină

Rezultatele la interpretarea pentru dublu test în sarcină sunt formulate ca rezultate negative sau pozitive, dar și ca probabilitate. Dacă în urma dublului test vei obține un risc de 1:5000, înseamnă că sunt șanse foarte mici ca bebelușul să sufere de vreo anomalie. Un test este considerat pozitiv în general dacă riscul este mai mare sau este egal cu 1:250.

Trebuie să mai știi faptul că acest dublu test poate să depisteze în mod corect aproximativ 90% din cazurile în care un copil poate avea sindromul Down. Cu toate acestea, se poate întampla ca în 5% din cazuri rezultatul să fie fals-pozitiv, adică testul iese pozitiv, însă bebelușul nu va avea acest sindrom.

Dublu test - preț

Cât costă screening-ul de trimestru 1 la Feminasmed

Te afli în trimestrul 1 de sarcină și vrei să afli prețul pentru dublu test? Prețul este de 380 lei ecografia și separat 180 lei analizele de sânge. Programează-te completând formularul de mai jos.

Fă-ți acum o programare pentru dublu test!

Profită acum de oferta noastră de testare morfologică semestrul I la doar 380 de lei! 

Beneficiază de ecografie morfologică trimestru 1 la un preț avantajos!

Clinica Femiasmed îți oferă posibilitatea de a realiza ecografie morfologică de trimestru 1 la un preț avantajos! Contactează-ne la numărul de telefon 0758 255 838 sau completează formularul de mai jos. 

Avantajele realizării ecografiei morfologice de trimestru 1 la Feminasmed:

  • investigație realizată doar de către medici profesioniști cu supracalificare în medicină fetală și acreditată FMF
  • ecograf performant și de ultimă generație Volution E8
  • preț avantajos – ecografie morfologică de trimestru 1
ecografie morfologica - morfologie fetala

Cere acum o programare pentru o ecografie morfologică fetală de trimestru 1!