Sexul bebelușului – cum îl aflăm

Cum și când poți afla sexul bebelușului tău?

Sexul bebelușului : aflarea sexului bebelușului reprezintă un moment foarte emoționant și special pentru părinți, dar mai ales pentru mămică. Atunci ea poate începe să facă primele pregătiri de după naștere. Mai exact, părinții pot să cumpere haine și jucării copilului pe care îl vor avea sau pot alege cum să îi amenajeze camera.

Ei pot deja să se gândească la variante de nume pentru copil, iar mămica va scăpa de grețuri și, în sfârșit, va putea să observe adevărata frumusețe a sarcinii.

Cu ajutorul unor ultrasunete, părinții copilului îi pot afla sexul celui mic la ecografia efectuată între săptămânile 18 și 24 ale sarcinii. Perioada corespunde trimestrului II de sarcină, ce are loc între săptămânile 14 și 27. Ei pot afla dacă este fată sau băiat numai dacă bebelușul este așezat într-o poziție ce permite observarea organelor genitale, respectiv a vulvei pentru fetițe, și a penisului la băieți.

Ecografia de trimestrul II de sarcină este una transabdominală și se numără printre controalele obligatorii din sarcină, ce nu afectează fătul. Ecografia transvaginală este sugerată doar la începutul sarcinii, când pot fi observate mai multe lucruri cu ajutorul ei.

Înainte de săptămâna 14, adică înainte de începerea trimestrului II de sarcină,  este imposibil să afli prin ecografie sexul micuțului. Acest lucru se întâmplă pentru că în primul trimestru de sarcină fetele și băieții arată la fel din acest punct de vedere.

Până în săptămâna 18 sunt, totuși, destul de puțin dezvoltate organele genitale. De aceea, pot apărea confuzii așa că se așteaptă începutul acestei săpămâni pentru a primi o informație sigură.

Există și alte metode prin care familia poate afla mai devreme ce sex va avea copilul, însă nu toate prezintă siguranță.

Aceste teste care pot arăta sexul bebelușului sunt efectuate rar, cu recomandarea medicilor. Cel mai bine este să așteptați ecografia de trimestru II de sarcină pentru ca micuțul să se nască fără probleme, indiferent dacă este fetiță sau băiețel.

În acest fel, nu vei avea nici cheltuieli suplimentare, din moment ce venirea pe lume a unui copil necesită achiziționarea multor produse pentru bebeluși.

 

Ce alte lucruri mai poți descoperi când afli sexul bebelușului prin ecografia de trimestrul II de sarcină?

            Sexul bebelușului poate fi aflat în urma unei ecografii de trimestrul II de sarcină doar la cererea părinților. Este important să specificați acest lucru pentru că există părinți care își doresc ca sexul viitorului copil să rămână o surpriză.

Ecografia de trimestul II de sarcină are rolul de a verifica fluxurile sanguine care au rol între făt și mamă. Totodată, verifică aspectul lichidului aminotic și al colului uterin, mărimea și localizarea placentei.

O mare parte din organele bebelușului (72-75%) sunt deja dezvoltate în această perioadă a sarcinii. Printre ele se numără scheletul, craniul, organele interne, membrele inferioare și superioare ( adică mâini și picioare).

Tototdată, mămica poate avea alte surprize plăcute în timpul ecografiei de trimestrul II de sarcină. Pentru că bebelușul are deja dezvoltate urechile, mâinile ochii și toate celelalte părți ale feței, mama va putea observa reacții ale bebelușului.

Este o perioadă în care el începe să se miște foarte mult, sau chiar să reacționeze la sunete și lumini din exteriorul burticii. Pot fi observate și expresii faciale pe fața celui mic, care sigur o vor amuza și încânta.

Medicul îi va explica când este momentul în care bebelușul reacționează la auzul mamei lui pentru ca aceasta să poată începe să îi cânte, să îi spună povești sau să comunice cu el.

 

Cum să te pregătești înainte să mergi să faci ecografia de trimestrul II de sarcină?

Este posibil ca medicul să îți ceară să consumi o anumită cantitate de lichid înainte de ecografie, însă acest lucru îl vei cunoaște înainte să te programezi la control.

Pentru confortul tău, este necesar să porți haine largi pentru a expune cu ușurință burtica în momentul ecografiei. Tot în acest sens poate să fie de ajutor purtarea unei rochii, pe care o poți ridica foarte ușor, fără să te apleci.

 

Sperăm ca experiența din timpul sarcinii să fie una plăcută. Pentru a vă bucura din plin de aceste momente pline de emoții vă așteptăm într-un mediu primitor, la FeminasMed.

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

    Ai intrebari?

    Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

    Newsletter