Nutriție: rețeta unui stil de viață sănătos

Serviciile de nutritie implică, automat, o disciplină personală cu scopul de a duce un stil de viață sănătos. Însă, pentru a lua deciziile corecte, este esențial să te consulți cu medicul specialist în nutriție.

Acesta nu numai că te va ajuta să obții rezultatele dorite, dar se va asigura că  organismul tău nu are de suferit în acest proces, fiind permanent alimentat cu nutrienții, vitaminele și mineralele necesare zilnic.

Medicul specialist în diabet și nutriție este cel mai potrivit în acest proces. El va alege un plan alimentar personalizat pentru fiecare, ținând cont de vârstă, greutate, rezultatele analizelor de sânge, prezența unor afecțiuni fizice și dorințele personale. (scăderea în greutate, renunțarea la anumite obiceiuri alimentare, obținerea unui program regulat al meselor, redobândirea energiei etc)

Te întrebi, oare, cine poate să apeleze la serviciile unui medic nutriționist? Ei bine, poate fi vorba de o persoană cu reale probleme de sănătate cauzate de greutatea în plus, de o persoană care se află în pragul unor afecțiuni sau chiar de cineva care este sănătos, dar își dorește să se mențină.

Da, poți să îți faci un plan și un research personal pentru a ține o dietă, însă, iată care sunt motivele pentru care este mai bine să apelezi la un nutriționist specializat și în diabet:

 

 1. El se va asigura că ai făcut toate analizele necesare înainte de a ține orice dietă

Sunt șanse ca problemele tale cu greutatea sau oboseala să nu fie cauzate doar de o dietă dezechilibrată. Ele pot fi rezultatul unor lipsuri în organism.

Medicul diabetolog și nutriționist va urmări acele lipsuri în crearea unei diete potrivite pentru tine.

 

 1. El va asigura un drum scurt către rezultate cât se poate de bine

Pentru că îți va face o serie de analize și pentru că va discuta cu tine înainte de a-ți oferi planul nutrițional, medicul spacializat pe această ramură medicală va avea ocazia să vadă dacă ai probleme în stilul tău de viață la care nici nu te-ai gândit.

Astfel, îți va oferi, pe lângă planul alimentar, sfaturi ce țin de sedentarism, dacă este cazul, sau lecții ce țin de crearea unui program de somn corespunzător, ori  care vizează combaterea stresului.

 

 1. Ai suport moral și emoțional permanent

Se spune că este nevoie de cel puțin 21 de zile ca organismul să se obișnuiască cu anumite obiceiuri noi. Însă, drumul poate fi anevoios dacă ai dezechilibre din punct de vedere emoțional sau psihic.

Astfel, medicul nutriționist te poate încuraja permanent și îți va oferi permanent motive pentru a nu renunța.

 

 1. Are cine să îți răspundă la întrebări

Pentru că medicul nutriționist este specializat în alimentație și stil de viață sănătos, el va putea să îți răspundă la orice întrebare care ține de aceste aspecte din viața ta.

 

 1. Nu creezi dezechilibre în organism

Pentru că dietele regăsite pe internet nu sunt neapărat potrivite pentru tine, ele pot să îți facă mai mult rău decât bine. Medicul nutriționist va evita aceste probleme, iar rezultatele vor fi optime.

 

 1. Primești din partea medicului un program clar, nu doar sfaturi

Medicul nutriționist este cel care te va ajuta în mod real, cu un plan clar pus la bătaie, ce include alimentația zilncă, dar și timpul în care ar trebui să apară rezultatele.

 

 1. În cazul unor deficiențe îți va sugera suplimentele nutritive potrivite

Borcănașele cu suplimente alimentare pot crea excese de vitamine în organism. Excesul nu este bun, el nu formează rezerve pentru mai târziu, ci face ca organismul să aibă parte de dezechilibre.

Medicul nutriționist va reuși să evite aceste probleme și va alege suplimentele potrivite în cantitățile potrivite și pe o perioadă corectă, doar atunci când este cazul.

 

 1. Poți primi sfaturi de la distanță

Vrei să încerci o rețetă nouă, nu poți să te adaptezi unei reguli sugerate de către medic sau îți dorești să ți se reamintească anumite aspecte? Nutriționistul va putea să îți ofere o consultație chiar de la distanță.

 

Acestea au fost motivele pentru care este mai bine să apelezi la medicul nutriționist în vederea obținerii unui stil  de viață sănătos. FeminasMed pune la dispoziție servicii complete în această privință și te așteaptă să îți faci o programare chiar azi, pentru a te asigura că totul este în regulă.

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

  Ai intrebari?

  Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

  Newsletter