2019-02-03
Incontinența urinară postpartum
Incontinența urinară este una dintre cele mai des întâlnite probleme ale femeilor care au adus pe lume un bebeluș prin naștere naturală. Nașterea, deși un proces frumos și unic, aduce numeroase transformări pentru organismul unei femei, iar incontinența urinară este una dintre lucrurile mai puțin cunoscute și destul de neplăcute.
Nevoia de a merge des la toaletă este primul semn care te anunță că ești pe cale de a suferi de incontinență urinară. Netratată la timp, incontinența urinară ar putea conduce la pierderea unor picături de urină prin tuse, strănut, ridicarea de greutăți sau râs. Lucrurile se agravează și mai mult prin lipsă de tratament și astfel pierderile de urină sunt mult mai mari și foarte neplăcute pentru femeile care le experimentează.
De ce se produce incontinența urinară?
Incontinența urinară afectează milioane de femei din întreaga lume. Chiar dacă înaintarea în vârstă și menopauza ar putea genera astfel de probleme, nașterea naturală poate fi considerată un prim factor important pentru această afecțiune. Potrivit studiilor de urodinamică s-a constatat că incontinența urinară înseamnă de fapt o slăbire a sfincterului uretal, o tensiune puternică a mușchiului care strânge vezica și care împinge urina în afară. De asemenea, o schimbare de unghi dintre uretră și vezica urinară ar putea avea această consecință.
În timpul celor nouă luni de sarcină, schimbările hormonale ar putea deveni o cauză a incontinenței urinare. De asemenea, mărirea în volum a uterului creează o presiune asupra vezicii urinare și de aceea mușchii suprasolicitați ajung să cedeze. Vezica urinară va deveni mult mai activă, iar mușchii slăbiți vor putea determina aceste pierderi de urină.
După nașterea, proaspăta mămică se poate confrunta cu astfel de probleme, determinate de nașterea unui bebeluș cu o greutate prea mare, nașterea asistată (utilizare forceps), expulzia grea. Femeile cu o greutate mai mare, dar și anumiți factori genetici pot fi o cauză a apariției incontinenței urinare.
Cum corectăm incontinența urinară?
Incontinența urinară are soluții, chiar dacă este o problemă despre care nu dorești prea mult să vorbești.
Pe de o parte, exercițiile de recuperare după naștere ar putea să te ajute să preîntâmpini această problemă. De exemplu, exercițiile Kegel după naștere au scop întărirea musculaturii perineului și astfel pierderile de urină în mod involuntar nu vor mai fi posibile.
Cea de-a doua metodă de tratament pentru corectarea incontinenței urinare constă în corecția prolapsului genital. Se poate face acest lucru chiar și printr-o intervenție chirurgicală pentru suspensia vezicii și reașezarea mușchilor anali. Cu toate acestea, eficiența aceste intervenții chirurgicale nu a dat rezultate foarte bune pentru toate pacientele, ci doar pentru aproximativ 70% din cazuri. De aceea, dacă se ajunge la intervenția chirurgicală cei mai mulți medici recomandă fixarea unei proteze (plase) pentru a împiedica aceste pierderi de urină. Intervenția nu este aproape deloc invazivă și se realizează cu anestezie locală.
Exilis 360 Ultra Femme (BTL) – soluția rapidă a problemelor tale
Cu ajutorul Exilis 360 Ultra Femme (BTL) întreaga zonă vulvară este transformată, iar problemele de incontinență urinară sunt rezolvate foarte ușor.
Tratamentul nu este invaziv, se desfășoară în 3 ședințe de câte 8 minute fiecare, programările fiind săptămânale. În plus, cu ajutorul Exilis 360 Ultra Femme (BTL) poți beneficia de micșorarea deschiderii vaginale și a canalului vaginal, micșorarea labiilor, contribuie la lubrifierea naturală prin stimularea producției de colagen și buna circulație a fluxului sanguin.
În funcție de zonele de interes, se poate aplica și tratamentul. De exemplu, dacă vă interesează să tratați anumite probleme ale canalului vaginal, să scăpați de problemele de incontinență urinară sau să tonifiați regiunea vulvară, puteți să beneficiați de toate acestea în cadrul aceluiași tratament. Tratamentul nu este chirurgical, este non invaziv. Se aplică un gel pe bază de apă pe zona de interes, fiind semnalate impulsuri de radiofrecvență. O sesiune durează circa 20-30 de minute, singurul lucru pe care femeia îl resimte este starea de căldură. În funcție de solicitările fiecărei persoane se poate prescrie o variantă optimă de tratament.
Programează-te!
0758 255 838