Fată sau băiat – metoda de depistare a sexului bebelușului

Îți dorești să știi sexul bebelușului tău încă din etapa de preconcepție, ai vrea să faci ceva care să te ajute să „programezi” mai exact o fetiță sau un băiat? Deși depistarea sexului bebelușului se face cam la a doua ecografie de morfologie fetală, există câteva metode care te-ar putea apropia de dorințele tale. Cu toate acestea, nimic nu garantează că vei aduce pe lume o fetiță sau un băiat, deși sunt numeroase idei care circulă din vorbă-n vorbă.

sexul bebelusului

Cerealele mâncate la micul dejun te vor ajuta să ai băiat, iar poziția misionarului este o altă variantă pentru o fetiță. Cu toate acestea, calendarul chinezesc este o metodă care dă roade pentru depistarea din timp a sexului bebelușului.

Dorința de a avea o fetiță sau un băiat există încă din cele mai vechi timpuri. Curiozitatea este mare, astfel că imediat după ce sarcina e confirmată, cei doi părinți și-ar dori să afle cât mai exact sexul bebelușului. Dorința de a influența cursul conceperii bebelușului este condamnată de foarte mulți, fiind firesc să primești cu brațele deschise bebelușul, indiferent de sexul acestuia.

Alimentația poate influența sexul bebelușului

Rețeta este foarte simplă – mănânci cereale și vei avea un băiat, cel puțin așa se spune. Cerealele, dar și alimentele bogate în potasiu, precum avocado, banane, migdale, alune pot contribui la nașterea unui băiat. Alimentele sărace în calorii sunt pentru fetițe. Cu toate acestea, cercetările arată că nu există date concrete și măsurători nutriționale care să determine acest rezultat. S. Stanley Young, cercetător al Universității Carolina de Nord consideră că asocierea unor alimente cu sexul viitorului bebeluș nu prezintă nicio relevanță. Cu toate acestea, pe internet găsim numeroase opțiuni alimentare pentru fetițe, respectiv pentru băieți. Se spune că un băiat preferă carne roșie, băuturi acidulate sau sărate, iar fetița va dori alimente bogate în magneziu, ciocolata, iaurtul sau ouăle.

Calendarul chinezesc – o metodă populară de concepere a bebelușului și de depistare a sexului acestuia

Calendarul chinezesc este un tabel în care apare vârsta mamei din momentul conceperii, dar și luna conceperii bebelușului. În funcție de acest lucru, tabelul arată dacă vei face fată sau băiat, fiind așadar o corelație între vârsta mamei și luna conceperii. Multe femei se uită atent la datele din calendarul chinezesc și încearcă să conceapă bebelușul în funcție de luna în care apar fetele sau băieții. Calendarul chinezesc se află în relație cu astrologia chineză, însă nu este atât de exact pe cât se pare și nu prezintă niciun fel de argument științific de care să ții cont atunci când te apleci asupra acestor teorii.

Despre calendarul chinezesc se spune că este vechi de peste 300 de ani și că ar fi păstrat de eunuci în Palatul Quing pentru familiile regale chineze. El ar fi fost inventat pentru ca familiile regale să nască prunci băieți care să urmeze la succesiunea tronului.

Mai există teorii care sunt de părere că acest calendar chinezesc ar fi fost descoperit acum mai bine de 700 de ani într-un mormânt regal.

Cu toate acestea, există și istorici chinezi care sunt de părere că acest calendar chinezesc nu are originile în China, fiind un instrument inventat pentru audiență. Cu toate că în unele situații datele par să coincidă, în realitate, calendarul chinezesc nu ține cont deloc de rolul tatălui în depistarea sexului copilului. Se are în vedere doar vârsta mamei, însă se cunoaște că materialul genetic este moștenit într-o proporție egală de la ambii părinți.

Realizează o programare la o ecografie de morfologie fetală pentru a afla sexul bebelușului tău!

Ne poți apela aici:

  • office@feminasmed.ro
  • 0758 255 838/ 0745 055 000

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

    Ai intrebari?

    Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

    Newsletter