Ecografia de trimestrul II de sarcină

Ce este ecografia de trimestrul II de sarcină și când se realizează?

Perioada sarcinii este una plina de surprize pentru femei, iar, pentru a ne asigura că ele sunt doar plăcute, controalele de rutină trebuie neapărat să fie făcute la timp.

Știm că atât bebelușul, cât și mama sunt foarte importanți, de aceea există trei etape ale sarcinii în care este bine să efectuați ecografii ale fătului. Prima se face în trimestrul I (între saptămâna 10 și săptămâna 13 + 6 zile), cea de-a doua are loc în trimestrul  II (între săptămâna 20 și săptămâna 23 + 6 zile), iar cea de-a treia îi este atribuită trimestrului III, de la finalul perioadei de sarcină.

 

Ce informații îți aduce ecografia de trimestrul II de sarcină?

În fiecare trimestru de sarcină se pot afla lucruri diferite legate de starea în care se află fătul. Ecografia de trimestrul II de sarcină are în principal rolul de a liniști mamele și de a le asigura că totul este bine.

Prin ecografia de trimestrul II de sarcină mama are parte de momentul mult așteptat în care află sexul pe care îl va avea bebelușul.

Părțile corpului și organele care pot fi și sunt verificate în detaliu în trimestrul II de sarcină sunt oasele, creierul, inima, coloana vertebrală, fața, rinichii, abdomenul și membrele.

Tot în timpul acestei perioade a sarcinii se verifică și poziția placentei, a cordonului ombilical și fluxurile de sânge care au loc între mama și făt.

 

Cum se dezvoltă organele bebelușului în trimestrul II de sacină?

Perioada trimestrului II de sarcină este una în care organele bebelușului se dezvoltă foarte mult, producându-se schimbări majore vizibile la ecografie.

 

Săptămâna 14 – Pentru că impulsurile nervoase de la creier încep să se dezvolte, vor putea fi observate mișcări ale capului și mâinilor sau  chiar expresii ale feței bebelușului.

Săptămâna 15 – Se dezvoltă și poate fi vizibil la ecografie scheletul bebelușului. Picioarele sunt deja mai lungi decât brațele, iar bebelușul și le poate mișca fără probleme.

Săptămâna 16 – Bebelușul începe să se joace cu cordonul ombilical, nefiind, însă, un pericol. Sistemul urinar și cel circulator încep și ele să funcționeze la capacitate maximă.

Săptămâna 17  – Încep să apară depozitele de grăsime și să  se întărească scheletul.

Săptămâna 18 – Copilul poate să audă, toracele începe să mimeze respirația, iar sexul bebelușului poate fi aflat.

Săptămâna 19 – Se dezvoltă complet simțurile: văz, auz, miros, gust, tactil. De acum poți începe să comunici cu bebelușul și să îi cânți.

Săptămâna 20 – Vei putea simți primele mișcări ale bebelușului.

Săptămâna 21 – Copilul poate clipi.

Săptămâna 22 – Părțile feței (buze, ochi, etc) sunt mai distincte. Încep să apară mugurii din care vor ieși dinții.

Săptămâna 23 – Are loc dezvoltarea amprentelor,

Săptămâna 24 – Începe să crească păr adevărat pe cap (diferit de părul apărut pe corp și care va dispărea până la naștere), iar bebelușul stă treaz și doarme cu regularitate.

Săptămâna 25 – Pielea copilului începe să se întindă, el este capabil să răspundă vocii tale prin mișcări, iar o lumină îndreptată către abdomen îl poate afce să se miște.

Săptămâna 26 – Este momentul în care se dezvoltă degetele, iar bebelușul poate auzi sunete din exterior, nu doar pe ale mamei.

Săptămâna 27 – Plămânii și creierul continuă să se maturizeze, iar bebelușul își poate suge degetul.

Acestea sunt caracteristicile care sunt cele mai observabile în fiecare săptămână din trimestrul II de sarcină.

 

Vă recomandăm să apelați la medicii FeminasMed pentru efectuarea ecografiei de trimestrul II de sarcină. Acolo vă veți bucura de un spațiu confortabil, cu aparatură medical performantă și medici specialiști pasionați.

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

    Ai intrebari?

    Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

    Newsletter