Cum îngrijim pielea în sezonul rece?

O piele frumoasă înseamnă o sănătate bună. De cele mai multe ori, organismul transmite semnalele îmbolnăvirii și prin piele și păr. De aceea, atunci când tenul strălucește, este catifelat la atingere și starea ta de sănătate este bună. Cu toate acestea, pielea femeilor este sensibilă la praf, poluare, la temperaturi scăzute sau la razele UV. De aceea, este bine să ții cont de anumite măsuri de îngrijire pe care să le aplici pielii în funcție de situație. Trecerea spre sezonul rece înseamnă multă atenție întrucât pielea poate fi afectată.

piele

De ce pielea este mai sensibilă iarna?

Umiditatea scăzută a aerului și temperaturile joase din termometre – acestea pot influența hidratarea tenului. Pielea devine mai uscată decât de obicei, vântul fiind mai puternic. Posibil să te confrunți cu anumite crăpături ale tenului, aceasta devine mai aspră, capătă o culoare albicioasă sau, din contră, roșiatică. Pentru a face față schimbărilor de temperatură este bine să respecți indicațiile medicului dermatolog, cel care te va ajuta să îți menții un ten luminos și în timpul iernii, o piele îngrijită și bine hidratată.

Iată câteva sfaturi oferite de medici cu privire la modul în care ar trebui să îți protejezi pielea în timpul sezonului rece:

Ai în vedere trecerile de la rece la frig

Atunci când vii acasă, după o zi friguroasă ai tendința de a te dezbrăca de hainele groase și de a regla temperatura din calorifere la un nivel crescut. Această procedură nu este deloc pe placul pielii tale, aceasta uscându-se mai repede din cauza stresului la care a fost supusă. Pentru a reuși să ai grijă de pielea ta ar fi bine să ai un umidificator în locuință, creând o umiditate mai mare și astfel pielea va fi protejată. Nu te dezbrăca imediat, ci încearcă să ai o trecere lentă.

Nu face dușuri foarte fierbinți

Acestea pot afecta destul de mult pielea sensibilă. Chiar dacă pentru tine este un adevărat răsfăț, pentru piele este un mare stres. Aceasta se va usca mai repede și va căpăta un aspect neplăcut. Ar fi bine să faci duș cu apă călduță. Și chiar dacă mâinile permit temperaturi mai mari, nici aici nu este bine să faci abuz. Apa călduță este cea preferată de dermatologi.

Alege produse potrivite pentru tipul tău de ten

Nu folosi orice fel de produs de îngrijire, ci ai grijă la tipul tău de ten. Săpunurile, gelurile de duș pot conține parfum, ba chiar și alcool care să producă asprime la atingere. Folosește mai degrabă geluri de duș cu proprietăți emoliente, săpunuri cu glicerină, astfel încât să protejezi PH-ul pielii tale. Dacă nu știi care produse îți sunt potrivite, clinica Femina s Med te așteaptă pentru o discuție cu medicul dermatolog, care îți poate oferi cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii în sezonul rece.

Îndepărtează pielea uscată

Pielea uscată nu se mai poate repara, așa că are nevoie de exfoliere. Apelează la produse exfoliante sau din amestecuri eficiente preparate chiar acasă, având rolul de a îndepărta celulele moarte de la nivelul pielii. Poți folosi un amestec din fulgi de ovăz și uleiuri esențiale hidratante, așa cum este uleiul de argan sau poți face un amestec din miere de albine cu zahăr brun. Pentru corp poți folosi drept exfoliant zațul de la cafea sau mălai, făină, zahăr brun cu uleiuri esențiale.

Hidratează bine pielea

Chiar dacă pielea nu mai este expusă la radiațiile UV, în timpul sezonului rece pielea are nevoie de hidratare. Iar atunci când ai exfoliat pielea moartă, este cu atât mai necesară exfolierea. Poți folosi unturi de corp precum shea, cacao, lapte, cocoș, aloe. Pentru mâini poți folosi o cremă cu ulei de argan, ulei de măsline, cătină și gălbenele. Consumul de apă este un alt factor care poate contribui la hidratarea pielii, de aceea nu uita de 2 litri consumați pe zi.

Pentru a afla cele mai bune sfaturi despre cum să ai un ten de invidiat în timpul sezonului rece te așteptăm la noi. Clinica Femina s Med beneficiază de cei mai buni specialiști ce te pot ajuta să arăți bine, să scapi de orice problemă dermatologică și să radiezi de frumusețe în orice perioadă a anului.

Solicită o programare la 0758 255 838.

Strada Tudor Vianu nr 5-7, et 2 ap 5. sector 1, Bucuresti.

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

    Ai intrebari?

    Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

    Newsletter